Visste du at...?

Hvert år blir 3,2 millioner mennesker blinde på grunn av øyesykdommer som er forårsaket av langvarig UV-eksponering. 

Visste du at...?

Hvert år blir 3,2 millioner mennesker blinde på grunn av øyesykdommer som er forårsaket av langvarig UV-eksponering. 

Husker du å beskytte øynene dine?

Vi vet at solen kan være skadelig for huden, men visste du at både solstråler og kunstig lys kan skade øynene?

 

Ultrafiolett og blåfiolett lys kan føre til øyesykdommer, og derfor anbefaler vi brilleglass som beskytter mot skadelig lys.

Blått lys

Blått lys er en del av det synlige lysspekteret, og det stråler ut fra både solen og kunstige lyskilder som digitale skjermer og fluorescerende lys.

  • Blått lys og AMD: Vi vet per idag ikke nok om effekten av den akkumulerte eksponeringen av skadelig lys i øynene over tid, men den bør ikke ignoreres. Å beskytte oss mot disse potensielt skadelige virkningene er et av de viktigste tiltakene for å forhindre aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD) og katarakt (grå stær).
  • Eye Protect System: Brilleglass med Essilor Eye Protect System og Essilor Crizal Prevencia er med på å beskytte øynene fra skadelige UV-stråler og noe av det blåfiolette lyset.

Visste du at...?

 

Blått lys kan bidra til for tidlig aldring av øynene

 
Essilor Eyezen roer øynene mot digitalt stress

LES MER

Essilor Eye Protect System er den første innebygde beskyttelsen mot skadelig lys i et estetisk klart brilleglass

LES MER

UV-stråler

Øynene dine påvirkes av skadelig UV-stråler hver dag, uansett om det er sol eller overskyet. Selv om de er bedre kjent for sin skadelige effekt på huden, er UV-stråler like skadelige for øynene.

  • 365 dager i året: I motsetning til det de fleste tror, er ikke UV-stråler synonymt med solskinn. 40 % av den årlige eksponeringen for UV skjer når vi ikke er i direkte sollys. Øynene er utsatt for UV-stråling 365 dager i året, også når det er overskyet eller når vi er innendørs.
  • 360° eksponering: UV-stråler er rundt oss overalt fordi de reflekteres fra overflater som vann, snø og vinduer. Det er faktisk bare halvparten av all UV-stråling som kommer direkte fra solen. Den andre halvparten treffer øynene fra siden eller fra baksiden av brilleglassene. Selv om vi står med ryggen til solen eller befinner oss i skyggen, treffer UV-strålene øynene våre. Akkurat som vi beskytter huden mot UV-strålene, bør vi beskytte øynene våre også.

40% 

av den årlige eksponeringen for UV skjer når vi ikke er i direkte sollys

Hvor?
Finn dine lokale Essilor-optikere

Finn nærmeste optiker