Våre brilleglass er verdens mest brukte

slider-logo.png

 Våre brilleglass er verdens mest brukte

Slik begynte det...

 

Essilor har røtter tilbake til Frankrike og 1849, da virksomheten Essel ble grunnlagt som et samarbeid mellom flere brilleglassprodusenter. I 1972 ble Essel slått sammen med Silor, som tidligere ble grunnlagt som både optikerkjede og glassprodusent. Dermed oppsto Essilor som i dag er verdens største og mest innovative produsent av brilleglass.

Essilor er i dag en av Frankrikes 20 største børsnoterte virksomheter og har de siste 6 årene vært på Forbes liste over verdens mest nyskapende virksomheter.

 

Essilor i Norge

Essilor Norge har avdelinger i Kongsberg og Oslo.

Kongsberg blir idag regnet som det optiske senteret i Norge. Grunnlaget for dette ble lagt med den virksomheten som Ing. Anders Spiten drev. Han startet sitt agenturfirma i 1924 med termometre og glassinstrumenter som de viktigste salgsartiklene. 1 1934 arrangerte han studietur til Tyskland for en del av sine kunder. Denne studieturen til Tyskland regnes som den første organiserte opplæringen innenfor faget brilleoptikk her til lands. Dette ble også spiren til det som i dag er Norges eneste optikerutdanning, på Høgskolen i Sørøst-Norge.

I 1965 startet det som nå er Essilor, da sønnen til Anders Spiten, Johan Spiten startet firmaet Aspit Optikk AS.

 

I 1987 solgte Johan Spiten alle sine aksjer I Aspit Optikk AS til Essilor. I dag har Essilor over 67 000 ansatte i mer enn 130 land som hver dag jobber for: Å forbedre liv ved å forbedre syn.

Visste du at...?

 

Tilsammen 500  millioner
personer har valgt Essilor Varilux brilleglass, og hvert tredje sekund får vi en ny bruker
 

5 store merker

Essilor kan tilby 5 store merker med det aller siste innen linseteknologi: Essilor Varilux, Essilor Transitions, Essilor Crizal, Essilor Xperio & Essilor Eyezen.

5 milliarder kombinasjoner

Vårt store utvalg av brilleglass kan brukes til mer enn 5 milliarder skreddersydde kombinasjoner.

Kontakt

Essilor

Essilor Norge

Dyrmyrgata 35

3611 Kongsberg

 

Telefon: 32 72 60 00

Epost: kundeservice@essilor.no