Vår tilnærming til innovasjon handler om forbrukernes behov 

Vår tilnærming til innovasjon handler om forbrukernes behov 

Tidslinje - innovasjon

Siden vi begynte, har vi fokusert på innovasjon og lansert flere revolusjonerende produkter på markedet for å forbedre synshelsen for mennesker.

1849: Société des Lunetiers (Essel) blir grunnlagt i 1849 i Marais-distriktet i Paris.

1927: Stigmal-glasset blir lansert. Overflaten på linsen blir beregnet med matematisk presisjon og fremstilt av glass med en konstant brytningsindeks. Dette gir brukeren et klart og perfekt syn over hele overflaten av glasset. En virkelig innovasjon.

1931: Silor blir grunnlagt.

1959: Verdens første progressive brilleglass, Essilor Varilux®, blir fremstilt av Essel. Denne banebrytende oppfinnelsen markerer starten på Essilors langvarige overlegenhet innen produksjonen av brilleglass. Dette var det samme året plastglasset Orma 1000 ble oppfunnet av Silor.

1972: Etter flere år som konkurrenter, slår Essel og Silor seg sammen den 1. Januar og danner Essilor, verdens tredje største oftalmiske selskap på den tiden.

1972: Essilor Varilux® 2 er et annen-generasjons progressivt brilleglass som er asfærisk og gir en jevn og gradvis overgang mellom ulike synskorreksjoner i samme glass. Dessuten gir brilleglasset et bedre sidesyn, sammenlignet med vanlige brilleglass.

1976: I 1976 blir lanseringen av plastglasset Essilor Varilux® Orma et tydelig tegn på synergien som er utviklet etter sammenslåingen av Essel og Silor.

1983: Orma Supra-glasset kombinerer den lette vekten og motstandsdyktigheten mot slag med et plastglass med motstandsdyktigheten mot riper og antistatiske egenskaper med Supra coating. Denne innovasjonen innen varighet av materiale utgjør en ny begynnelse.

1988: Essilor lanserer Varilux® Multi Design, det “progressive brilleglasset med variabel geometri” som bevarer bredden i synsfeltet ved nærsyn, uavhengig av graden og utviklingsstadiet av brukerens presbyopi.

1991: Essilor Transitions-glasset blir lansert – et lysfølsomt glass som blir mørkere eller lysere, alt etter skiftende lysforhold i omgivelsene.

1992: I tråd med tradisjonen med innovasjon, lanserer Essilor sitt varemerke Essilor Crizal, som er en kombinasjon av beskyttelse mot reflekser, riper og smuss som revolusjonerte effekten av coatings på organiske glass.

1993: Essilor lanserer Varilux Comfort® brilleglass, med hurtig tilpasningsevne og økt komfort for tiltagende naturlig atferd.

1998: Essilor lanserer Airwear polykarbonatglass med ekstraordinær soliditet, tynnhet og lav vekt i tillegg til 100% beskyttelse mot UV-lys - det samme materialet som ble brukt i visirene til NASA-astronautene.

2004: Essilor lanserer Varilux Ipseo®, den første progressive brilleglasset som ble tilpasset til brukerens øye- og hodebevegelser.

2006: Essilor innfører Varilux Physio® brilleglass med høyoppløselig syn for alle synsavstander, inkludert ultranøyaktig langsyn, bredere synsfelt på mellomavstand og ekstra behagelig nærsyn.

2008: Essilor Visioffice blir lansert. Dette er et komplett og nøyaktig målesystem for fremstilling av virkelig skreddersydde brilleglass.

2009: Essilor Eyecode blir lansert. Dette gir maksimal tilpasning av brilleglass for hver enkelt kunde, basert på plassering av øynene ved hjelp av en unik 3D-måling av øynene. Essilor Crizal Forte blir også lansert, dette er den mest omfattende coating på markedet: antirefleks, beskyttelse mot smuss og riper, støv- og vannavvisende!

2010: Essilor Varilux®-utvalget vokser med nye teknologisk gjennombrudd: Essilor Varilux® Physio 2.0 gir detaljert syn også ved lite lys, takket være Wave 2.0.-teknologien. Essilor Varilux® Comfort New Edition tilpasser seg til alle sider av hverdagslivet og gir øyeblikkelig synskomfort, uten at man må justere hodestillingen.

2012: Essilor presenterer den nyskapende Varilux® S-serien, det mest avanserte utvalget av progressive glass på markedet som overvinner begrensningene ved å fjerne følelsen av ubalanse og gir grenseløs visuell frihet i enhver situasjon.

2014: Essilor overtar aksjene i Transitions Optical fra PPG Industries.

2016: Essilor Eye Protect System for øynene som gir innebygget beskyttelse mot skadelig lys i tilsynelatende klare brilleglass.